Σύνδεση
Βρίσκεστε εδώ: ΑρχικήCPDUncategorisedΣυχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις


 

 

1. Υπάρχει αριθμός μητρώου (Α.Μ.) του Σ.ΕΚ.Ε ;

Ναι, υπάρχει. Όλα τα μέλη του Σ.ΕΚ.Ε έχουν αποκτήσει Α.Μ., τον οποίο μπορούν να πληροφορηθούν από την «Αναζήτηση Μελών». Επιπλέον, τα πιστοποιημένα μέλη έχουν Α.Μ. από την PEOPLE CERT και ειδικά οι REV έχουν Α.Μ. και από την TEGoVA.

2. Πως αναβαθμίζεται ένα μέλος από δόκιμο σε τακτικό ;

Κατόπιν αιτήματός του και εφόσον προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απαιτούμενη επαγγελματική εμπειρία. Υπάρχει σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα.

3. Πως αποδεικνύεται η επαγγελματική εμπειρία ;

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες με την προσκόμιση τριών τουλάχιστον Α.Π.Υ. κατ΄ έτος. Για τους μισθωτούς με βεβαίωση του εργοδότη. Αυτά τα δικαιολογητικά είναι αυτά που απαιτούνται και για την εγγραφή στο Μητρώο του Υπουργείου Οικονομικών.

4. Πως στέλνω τα δικαιολογητικά για να γίνω μέλος του Συλλόγου ;

Είτε ταχυδρομικώς στη διεύθυνση του Συλλόγου, είτε με φαξ, είτε μέσω e- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

5. Πότε θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες εξετάσεις πιστοποίησης ;

Οι ημερομηνίες για τις εξετάσεις του Σχήματος Πιστοποίησης Επαγγελματιών Εκτιμητών για όλα τα Επίπεδα παρατίθενται παρακάτω:

 

  • Expert Valuer in Real Estate Property - REV: Κυριακή 15 Απριλίου 2018
  • Valuer in Machinery, Plant & Equipment: Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
  • Valuer in Real Estate Property: Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
     

6. Ποια είναι η ετήσια συνδρομή του συλλόγου και πως γίνεται η καταβολή ;

Η τρέχουσα ετήσια συνδρομή είναι 50 € και η εγγραφή δωρεάν. Η ετήσια συνδρομή αποπληρώνεται με κατάθεση στους λογαριασμούς του Συλλόγου στην Alpha Bank με IBAN: GR 460 140 101 010 100 200 222 85 79 και στη Εθνική Τράπεζα με IBAN: GR83 0110 0800 0000 0800 0696 636. Στην αιτιολογία θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη.

7. Πως παραλαμβάνει ένα μέλος την απόδειξη πληρωμής για τη συνδρομή ;

Μέσω e-mail αποστέλλεται απόδειξη είσπραξης ή τιμολόγιο (η συγκεκριμένη διευκόλυνση  είναι διαθέσιμη αφού πλέον έχει εγκατασταθεί  η λογιστική εφαρμογή που αγόρασε ο Σύλλογος). Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνος είναι ο ταμίας του Συλλόγου. 

8. Πόσες είναι οι ώρες διαρκούς επαγγελματικής εκπαίδευσης (CPD) που απαιτείται να διαθέτει ο υποψήφιος για την πιστοποίηση VALUER και EXPERT VALUER/REV;

Είκοσι (20)  ώρες εντός ενός έτους. Το ίδιο ισχύει και για το Μητρώο του Υπουργείου Οικονομικών. 

9. Πόσες είναι οι ώρες διαρκούς επαγγελματικής εκπαίδευσης (CPD) που απαιτούνται στο πλαίσιο της ετήσιας επιτήρησης του σχήματος ;

Είκοσι (20)  ώρες για κάθε έτος. 

10. Θα γίνονται προπαρασκευαστικά σεμινάρια για τις επικείμενες εξετάσεις πιστοποίησης ;

Ναι, θα γίνονται  και θα προσμετρούν  στις απαιτούμενες ώρες CPD.

11. Πόσες εκτιμήσεις απαιτούνται να προσκομισθούν για να συμμετέχει κάποιος στις εξετάσεις για την πιστοποίηση EXPERT VALUER & την αναγνώριση REV;

Είκοσι (20) την τελευταία διετία εκ των οποίων το 50% να είναι σύνθετες.
Σύνθετες είναι οι εκτιμήσεις επαγγελματικών και επιχειρηματικών ακινήτων, βιομηχανικών και βιοτεχνικών χώρων, τουριστικών μονάδων, κ.α. αλλά και οικοπέδων εισοδήματος, τα οποία εκτιμώνται με την υπολειμματική μέθοδο σε συνδυασμό και με τη μέθοδο συγκριτικών στοιχείων. 

12. Πόσες εκτιμήσεις απαιτούνται να προσκομισθούν για να συμμετέχει κάποιος στις εξετάσεις για την πιστοποίηση VALUER ;

Δέκα (10) την τελευταία διετία (Λεπτομέρειες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της PEOPLE CERT. 

13. Στις επικείμενες εξετάσεις για τα μηχανολογικά οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μόνο Μηχανολόγοι:

Όχι. Μπορούν να είναι αντίστοιχων ειδικοτήτων όπως και στο σχήμα VALUER  για τον τομέα των ακινήτων. 

14. Στα φροντιστήρια προετοιμασίας του συλλόγου για τις εξετάσεις πιστοποίησης, μπορούν να συμμετάσχουν και μέλη που δεν θα δώσουν άμεσα εξετάσεις;

Ναι μπορούν, εφόσον είναι μέλη στο Σύλλογο. 

15. Πως θα εξασφαλίζουν CPD τα μέλη που δραστηριοποιούνται σε απομακρυσμένες περιοχές;

Θα φροντίζουν να ενημερώνονται συχνά από την ιστοσελίδα του ΣΕΚΕ και του ΕΛΙΕ για την δυνατότητα παρακολούθησης βιντεοσκοπημένων ημερίδων τους με χαμηλό κόστος. Τα CPD καθορίζονται αποκλειστικά από το Σ.ΕΚ.Ε. και δεν ταυτίζονται πάντα με τη χρονική διάρκεια των ημερίδων.

16. Η πιστοποίηση είναι απαραίτητη για την άσκηση του επαγγέλματος του Εκτιμητή;

Όχι δεν είναι απαραίτητη. Για να ενταχθεί όμως κάποιος Εκτιμητής στο Μητρώο του Υπουργείου Οικονομικών απαιτείται πιστοποίηση.